Amikor az otthonunkban dugulás lép fel, akkor az igazán kellemetlen lehet ugyanis nem csak, hogy megakadályoz bennünket a mindennapi teendőinkben, de kellemetlen szagok árasztják el az otthonunkat. Illetve a bacilusokról se feledkezzünk meg.

Melyek azok a tárgyak melyek igazán veszélyesek lehetnek?

Amennyiben szeretnénk elkerülni a dugulást, akkor a következő dolgokat mindenképp távol kell tartanunk a lefolyótól mivel garantáltan dugulást idézhetnek elő. Az első számú tiltólistás termékek a különféle keményítőt és rostokat tartalmazó gyümölcsök és zöldségek. Ezek sokak számára meglepőek lehetnek ám gondoljunk csak bele, mi történik a rizzsel, a babbal ha víz éri őket? Továbbá ezeknek a zöldségeknek és a gyümölcsöknek a héja sem a lefolyóba való, ugyanis csak hosszú idő után tudnak felbomlani, addig pedig a további szennyeződések is megtapadhatnak rajtuk és már kész is a dugulás. Bizonyára azt mindenki tudja, hogy a zsírok és az olajok nagyon veszélyesek a lefolyó számára, ugyanis nem tudnak oldódni így csak megtapadnak annak falán.

Nagyon veszélyesek lehetnek még a különféle higiéniai eszközök, mint pl. vatta. Ugyanis ezek a termékek megduzzadnak a víz hatására és nagyon nehezen bomlanak le. Szintén tiltólistán szerepelnek a nedves töltőkendők, melyek egyáltalán nem a lefolyóba valók, hiszen főként műanyag származékokból készülnek és csak nagyon hosszú idő elteltével bomlanak csak le. Ám előbb áll fenn a dugulás, minthogy az eltávozik onnan. Ezen felül meg kell még említeni a macskaalmot, amely igen gyakori, hogy ott végez, főként olyan helyeken, akik lakásban élnek. Továbbá a tojáshéj, kisebb játékok, illetve a haj és a szőrszálak is veszélyesek lehetnek ugyanis könnyen dugulást okozhatnak. Melyek hosszabb idő elteltével sem oldódnak fel. Így ezeket a legjobb távol tartani, ugyanis az effajta dugulástól legtöbb esetben csak a szakértő menthet meg bennünket.