A konyhai mosogató beépítése kissé bonyolultnak tűnik, pedig egy teljes felújításnál elengedhetetlen feladat. A mosogató beszerelésének lépései javarészt a kialakítástól és a típustól függ.

Tedd szebbé a konyhád könnyen és egyszerűen

Mosogató beépítése

A pontosság és egy kevéske szakértelem nem árthat mosogatószerelés közben. Az első dolgunk, hogy tisztában legyünk a mosogatótálca méreteivel. A mély mosogatók rendkívül praktikusak és stílusosak, viszont több helyet foglalnak. Ez miatt csökkenteni kell a lefolyó magasságát. Vásárlás előtt lényeges megfigyelni a méreteket és a magasságot, hogy később ebből ne legyen gondunk. Amennyiben sajnos nem felelnek meg a méretek, valószínű, hogy meg kell nyitni a falat és a megfelelő lépésekkel megoldani a problémát. Ez esetben célszerű vízvezeték-szerelő szakembert hívni. Amennyiben vízszűrőt szeretnénk felszerelni, akkor azt a leeresztő csövek beépítése előtt végezzük el.

A konyhai mosogató és annak lefolyójának többi részét is nagy figyelemmel és pontossággal szereljük be. Ügyeljünk arra, hogy az alkatrészek ne sérüljenek és pontosan illeszkedjenek. Mielőtt minden beszereléshez használt szerszámot eltennénk a helyére, győződjünk meg arról, hogy megfelelően működik a lefolyó és nincs szivárgás. Amennyiben mi magunk nem értünk hozzá, hívjunk szerelőt. Egy stílusos, új mosogatótálcával teljessé tehetjük álmaink konyháját.