Soknak már csak, akkor jut eszébe a lefolyó tisztítása, mikor már gondok merülnek fel a használatánál. Ám abban az esetben, ha mindig karbantartjuk, ezt könnyedén elkerülhetjük.

Milyen kellemetlenségeket kerülhet el, ha rendszeresen karbantartja a lefolyóját:

Lefolyó

Több okot is felsorolhatunk, hogy milyen problémákat kerülhetünk el, és milyen előnyökkel járhat, ha rendszeresen tisztítjuk a házban található lefolyókat. Azzal, ha egy rendszert vezetünk be, biztosíthatjuk a csövek, zavartalan működést és ez által gyorsan eltávozhat a házunkból a szennyvíz. Amennyiben bármilyen fennakadás lép elő, akkor a bacilusok és a baktériumok elszaporodhatnak, melyek könnyedén fertőzésekhez vezethetnek. Amennyiben rendszeresen tisztítjuk a házunkban található vezetékeket, azzal, sokkal megnövelhetjük az élettartamukat.

Elkerülhetjük a dugulást, vagy ami annál is rosszabb, a csőtörést. Használhatunk bolti tisztítószereket, de nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő alkalmazásukra, hiszen ha nem az utasítás szerint járunk el, akkor nem fejtik ki megfelelően a hatásukat, és még nagyobb dugulást okozhatnak. Hiszen nem oldódnak fel megfelelően, és csak lerakodnak a vezetékekben. A legjobb házi praktikák közé soroljuk a szódabikarbóna és az ecet párosát, melyek a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítják. Annyi a teendőnk, hogy szódabikarbónát szórunk a lefolyóba, erre öntünk kb. 2 dl ecetet és állni hagyjuk.