Az eltömődött vízvezetékek nagy kellemetlenséget okozhatnak. Azok orvoslása sokszor igen nehézkes, úgy hogy közben ne károsítsuk a vezetékeket.

Most bemutatunk pár tippet, melyek nem hatnak károsan a vezetékekre

Lefolyó vezeték

Legtöbb esetben kémia vegyszereket és mechanikus eszközöket szoktunk alkalmazni a dugulás elhárítása érdekében. Ám nem minden termék hozza a várt eredményt, és sokszor még nagyobb gondot is okozz, mint amilyennel előtte szembe kellett néznünk. Az eszközök általában semmilyen szaktudást nem igényelnek, de azok helytelen használata komoly problémákat okozhat. Az egyik legjobb és egyben legolcsóbb megoldás is, amely minden háztartásban kéznél van, az nem más, mint a forró víz. A vezetékekben lerakodott szennyeződéseket feloldja és el is távolítja a vezetékekből.

Legtöbb esetben a 15 percnyi forró vizes kezelés elegendő szokott lenni, amennyiben mégsem akkor jöhet a következő praktika. A fanyelű kézi pumpa, minden háztartás alapvető kelléke kellene, hogy legyen, mert igen sok esetben megmenthet bennünket. A házi tisztítószerek sokszor sokkal hatékonyabbak, mint a boltban vásárolt társaik. Filléres megoldásnak számít a szódabikarbóna és az ecet párosa, amely a legtöbb helyzetben megoldást jelent. Ha komolyabb dugulással állunk szemben, akkor jöhet a mechanikus tisztítás a csőkígyó által. A csörlő segítségével könnyedén eljuttathatjuk a problémás területre.