Bizonyára már Ön is megtapasztalta, hogy milyen kellemetlen tud lenni, ha dugulás áll elő az otthonában. Legyen az a fürdőszobába, konyhába, vagy a WC-ben, biztosan nagy kellemetlenséget fog okozni.

Hogyan szüntethetjük meg a problémát?

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig figyeljünk oda, hogy oda nem illő tárgyak ne kerüljenek a lefolyóba. A konyha lefolyó esetén igen problémás lehet az ételmaradék, a tojáshéj, illetve a kávézacc. A fürdőszobában a haj és szőr, túlzott tusfürdő használat, stb. A WC estén pedig a piperecikkek, a higiéniai kellékek, nedvestörlőkendő, vatta, illetve a kisebb tárgyak, melyek véletlen esnek bele. Annak érdekében, hogy ne kelljen dugulással szembe néznünk célszerű rendszeresen karbantartani a lefolyókat, mégpedig a következő módon. Ilyen lehet a konyhai mosogatás következtében a forróvíz használata, az ételmaradékok eltávolítása, a mosogatószerek mértékletes használta, illetve az erre kialakított szűrők alkalmazása. Annak érdekében, hogy ne csak a dugulást, de a kellemetlen szagokat is megelőzzük rendszeresen öntsünk a lefolyóba citromlevet, illetve szódabikarbónát. Melyek nem csak a meglévő kisebb lerakódásokat, de a bacilusokat is eltávolítják. Vagyis ezeknek a vegyületeknek az együttese fertőtlenítőként hat.

Duguláselhárítás szakember

Duguláselhárítás szakember

A fürdőszobai lefolyó esetén nagy segítség lehet a szűrő alkalmazása, amely tusolás és fürdés esetén a kihullott hajszállakat, illetve szőrszállakat fogja fel. Szintén érdemes oda figyelni a tisztítószerek, és tusfürdők használatára, mivel ha nem oldódnak fel megfelelően, akkor akár komolyabb bajt is okozhatnak, mint amivel előtte néztünk szembe. A WC a mindennapi életünkben igen komoly szerepet tölt be és, ha az nem működik megfelelően, akkor az komoly gondokat okozhat. Amennyiben mégis dugulás áll elő, akkor hatékonyan járhatunk el sósav alkalmazásával, illetve a csőgörény is hasznos lehet.