Takarítson meg vizet a WC használatakor!

Nagyon sok WC van az Egyesült Királyságban, megközelítőleg 45 millió – ez körülbelül 2 milliárd liter vizet használ el minden nap! Mit tehetünk viszont annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb vizet használjuk a WC használatakor?

Hasznos tippek a WC használatához

Szerezzen be egy tartály-elmozdító eszközt. Ez az eszköz körülbelül 1 liter vizet nyer ki, amikor öblít, tehát nagyon hasznos megoldásnak bizonyul. Ne dobjon szemetet a WC-be, mert minél többet dob bele, annál többször kell öblítenie! Vásárolhat egy vízhatékony WC-t is. Kettős öblítős WC-t vásárolva kiválaszthatja, hogy mennyi vizet használjon minden öblítéskor. A szokásos WC-k minden alkalommal akár 13 liter vizet is felhasználhatnak, a kettős öblítés egy öblítés során 4-6 liter vizet használ fel, tehát sokkal jobban járhat ezzel a megoldással. Szerezzen be alacsony folyású WC-t. Az öblítés a ház legnagyobb vízelhasználója. A régebbi, hagyományos WC-k öblítésenként sok vizet használhattak, de az alacsony áramlású modellek lényegesen kevesebbet használnak, ezért érdemes ezekre váltani.

Mivel az átlagos ember naponta ötször öblíti le a WC-t, a gallonok valóban összeadódhatnak és egy sokkal nagyobb szám jön majd ki. Helyezzen egy vízzel töltött műanyag palackot a WC-tartályba, hogy csökkentse az öblítésenként felhasznált víz mennyiségét. A WC-szivárgás ellenőrzése érdekében tegyen festéket vagy élelmiszer-színezéket a tartályba. Ha a tálban semmilyen szín nem jelenik meg átöblítés nélkül, akkor van egy szivárgás valahol, amelyet meg kell javítani, mert ott biztosan víz pocséklódik majd el. Ne öblítsen le tárgyakat a WC-be, hogy azzal szabaduljon meg tőlük. Dobja el a szöveteket és más fürdőszobai hulladékokat a szemetesbe, amelyhez nem szükséges egy gallon víz, mert ez a vízszámláján garantáltan látszani fog. Ha nem biztos benne hogyan használhatná hatékonyabban az öblítést, akkor forduljon egy szakemberhez.