Szakértők tippjei a csatornák karbantartására

Ha rendszeresen karbantartja a csatornákat, jelentősen csökkenti a dugulások valószínűségét, a javítás szükségességét és a mindennapi élet zavarát. Nincs annál frusztrálóbb, mint amikor egy eldugult lefolyócső nem működik megfelelően. Ha folymatosan karbantartja a csatornákat, elkerülheti a komolyabb problémákat. Fenntartja a csatornák működését a szakértők tippjeinek követésével.

Mit érdemes elkerülni?

A zsír felhalmozódása az eldugult csatornák egyik leggyakoribb oka. A lefolyókon leömlő zsír és olyaj összegyűlik a csövek oldalán, megakadályozva a víz hatékony átjutását, és végső soron teljesen elzárva a csatornát. Ennek a problémanak a megelőzésére egy egyszerű módszer van – ne öntsön zsírokat, olajokat a csatornákba. Főzés közben ahelyett, hogy a zsírt a serpenyőből a mosogatóba önti, gyűjtse össze egy üvegbe, vagy palackba, esetleg egy tartályba. Szánjon időt arra, hogy eltávolítsa a törmeléket a külső csatornából, például a gallyakat, leveleket, szennyeződéseket és a mohát. Az ilyen típusú törmelék eltávolítása elősegíti a víz szabad áramlását, akadályok nélkül. A külső csatornák hatékony karbantartása érdekében tartsa távol őket a kerti törmelékektől, és havonta egyszer ellenőrizze az esetleges dugulásokat.

Ha heves esőzést vagy rendkívül szeles időjárást tapasztal, fontos ellenőrizni a külső csatornák állapotát. Magától értetődik, hogy a fákat és cserjéket távol kell tartani a kültéri csatornáktól. Ez megakadályozza a levelek és egyéb kerti törmelékek bejutását a rácson keresztül. A csatornák megfelelő karbantartása azt jelenti, hogy rendszeresen tisztítani kell a csatornákat. Ha valaki nem élvezi a takarítást, ne aggódjon, ez valójában nem nehéz feladat. Csak annyit kell tennie, hogy a kiválasztott tisztító oldatot a csatornába önti, hagyja pihenni 30 percig, majd mossa le forró vízzel. Ha ezt néhány hónaponta megteszi, akkor garantáltan nem kell majd aggódnia a csatornák állapota miatt.