Vannak olyan otthonunkban előforduló problémák, melyek megoldása nem várathat túl sokáig magára. Többek között ilyen a szaniterekkel kapcsolatos dugulás is, hiszen ha ilyet tapasztalunk, úgy a lefolyók gyakorlatilag használhatatlanok, ez pedig a fürdőszoba, a konyha és a toalett funkcionális hiányosságait hozza magával.

De mégis mit tegyünk, ha visszafelé folyik a víz? Sokan pánikba esnek, és azonnal pumpálni kezdenek, pedig érdemes ilyenkor bevetni a kémia tárházát a duguláselhárítás érdekében. A vegyi anyagok ugyan sokszor azonnali eredményt ígérnek, de makacs dugulás esetén ez helyett sokszor marad a bosszankodás.

Arra mindenképpen figyeljen, hogy ne öntsön egyszerre többféle vegyszert a lefolyóba, ezzel ugyanis egészségre káros gázok kerülhetnek a levegőbe. Ha nem válik be a házilagosan gyakran használt ecet és szódabikarbóna kombinációja sem, vagy egyszerűen csak mihamarabb túl kíván lenni a duguláselhárítás macerás feladatán, akkor ajánlott szakemberhez fordulnia.

Az általa alkalmazott kamerás cső-, és csatornavizsgálat egyébként nem csak dugulások esetén ajánlott, hanem akkor is, ha régi ingatlanjában szeretné feltérképezni a vezetékek állapotát.