A haj és a különféle szőrszálak akarva és akaratlanul is belekerülhetnek a lefolyóba. Erre nagyon oda kell figyelnünk, ugyanis komoly fennakadásokat okozhatnak a mindennapjainkban.

Mit tehetünk ellene?

A haj illetve a szőrszállak szerkezetéről érdemes tudni, hogy olyan erős, hogy akár még 100 év elteltével sem bomlik le. Ebből kifolyólag már mindenki számára érthetővé válik, hogy akkor miért a legnagyobb probléma forrás a haj és a szőrszál. Hiszen, ha a lefolyóba kerülnek, akkor ott megtapadnak és a legtöbb vegyszer kevésnek bizonyul ellenük. Amennyiben a fürdőszobánkban dugulás áll elő, akkor az igazán kellemetlen lehet, ugyanis nem tudjuk rendeltetésszerűen használni, megakadályoz bennünket a mindennapi tennivalóinkban. Illetve ha nem járunk el gyorsan ellene, akkor még a bacilusok is elszaporodhatnak. Amely akár az egészségünket is befolyásolhatja. Amikor a fürdőszobában dugulás lép fel, akkor a legtöbb esetben arra gyanakszunk, hogy a fel nem oldódott WC-papír, egy beleesett pipere cikk, vagy valamilyen higiéniai eszköz állhat ennek hátterében.

Ám nem kell rögtön kétségbe esni és szerelőköz fordulni sokkal jobban járunk, ha mi magunk próbálunk meg tenni ellene. Ugyanis ma már ismerünk olyan hatásos házi praktikákat, melyek igazán gyors és hatásos megoldásokat biztosítanak. A szerelő az mellett, hogy igen költséges még azzal is számolnunk kell, hogy akár napokat is várnunk kell a megérkezésére. Így, ha azt tapasztaljuk, hogy lassabban folyik el a víz, vagy csak szívárok, akkor érdemes a kezünkbe venni a dolgokat. Az egyik leghatásosabb fegyver a makacs dugulások ellen a sósav. Amely garantált eredményt biztosít még a hajból és szőrből álló dugulás ellen is. Amennyiben elhárítottuk a dugulást, akkor javallott egy lefolyószűrőt beszereznünk. Ugyanis ezek a szűrők a szennyeződés akár 70-80%-át meggátolják, hogy a vezetékekben végezzék.