Sokunk rémálmai között szerepel az otthonában fellépő dugulás. Az mellett, hogy megnehezíti a mindennapjainkat, még sok kellemetlenséget is hozz magával.

A csőkígyó használata

Csőkígyó

A dugulások jelentkezésekor, legjobb először saját kezűleg orvosolni a problémát, hiszen a szakember sokszor nagyon költséges. Amennyiben nem tudjuk orvosolni a problémát az egyik legjobb házi praktikával, amely nem más, mint a szódabikarbóna és az ecet párosa, akkor komolyabb eszközökre lesz szükségünk. Szerencsékre ma már minden szakboltban könnyen beszerezhető eszköznek számít a csőkígyó. Attól függően. hogy hol szeretnénk alkalmazni, több méretben is kapható, csörlővel ellátva illetve nélküle. Amennyiben saját kezűleg szeretnénk megoldani a dugulás elhárítást, akkor első és legfontosabb szabály, hogy mindenképp használjunk védőfelszerelést. A védőfelszerelés megvédhet bennünket az esetleges fertőzések és sérülések elkerülésétől.

A csőkígyó használata semmilyen szaktudást nem igényel, így bárki nyugodtan alkalmazhatja. Egyszerűen csak annyi a teendőnk, hogy leeresszük, a problémás vezetékbe mindaddig tekerjük, a csörlőt még nem ütközik a dugulásba. A hatásosabb tisztítás érdekében visszafelé is tekerve húzzuk ki. Legjobb, ha ketten kezdünk neki a műveletnek. Óvatosan kell bánni vele, nehogy elakadjon és eltörjön. Amennyiben ez megtörténne, mindenképp szerelőre lesz szükségünk.