A leggyakoribb probléma az emberek életében, ha dugulás jelentkezik, akkor a legtöbbször a WC az érintett. Ugyanis ez az a hely, amely veszélyeztetve van a felől, hogy a legtöbb dolog beleeshet.

Mit tehetünk, ha dugulás áll fenn?

WC csésze dugulás

Igen kellemetlen, ha az otthonunk bármely részén dugulás lép elő, ugyanis megakadályozhat bennünket a mindennapi teendők elvégzésében. Amennyiben már azt észleljük, hogy a WC csészéből lassabban szivárog el a víz, akkor már érdemes különféle praktikákat bevetni annak érdekében, hogy a kisebb fennakadásokat elhárítsuk. A WC-csésze mindent elnyel, így sok esetben észre sem vesszük, hogy bármi olyan dolgok került volna bele, amely akár dugulást is okozhat. Többek között oda kell figyelni az apró pipere cikkekre és a higiéniai eszközökre, ugyanis ezek nagyon könnyen beleeshetnek. Ám vannak olyan dolgok is, melyeket mi dobunk bele ám még sem szabadna. Ilyen pl. a hajcsomó, nedves törlőkendő, macskalom, vatta, tisztasági betét, WC papír, stb.

Ezeket a dolgokat sem javallott beledobni, mivel a legtöbbjük nem tud megfelelően feloldódni még hosszú idő elteltével sem. Amennyiben azt észleljük, hogy bármilyen fennakadás lép fel, akkor alkalmazhatjuk a jól bevált kis kézi pumpát, amely minden háztartás alapvető felszerelése kellene, hogy legyen. Amennyiben nem olyan nagy dugulással állunk szemben, akkor a legtöbb esetben jó eredményeket tudunk elérni. Viszont, ha ez nem hozta el a várt eredményt, akkor jöhet a csőgörény, melyet minden barkácsboltban beszerezhetünk. Abban az esetben, ha ezek a praktikák és a különféle vegyszerek nem hozták el a várt eredményt, akkor már érdemes szakemberhez fordulni. Viszont mielőtt ezt megtennénk célszerű megpróbálni ezeket a technikákat, ugyanis a szakember által nyújtott szolgáltatás igen költséges lehet. Arról nem is beszélve, hogy akár napokat is várnunk kell rá.