A fürdőszoba dugulások hetven 70%-a hajszálak, és különféle szőrszálak felgyülemlésének következményeként állnak elő. A dugulást pedig senki sem szereti, így legjobb minél előbb megszabadulni tőlük.

Nézzük mit is tehetünk ellenük?

A fürdőszobában akarva és akaratlanul is találunk hajszálakat, szőrszálakat, melyek a legnagyobb óvintézkedések mellett is bekerülhetnek a lefolyóba. Ezek kezdetben nem is okoznak gondot, sokkal inkább az idő múlásával lépnek fel a problémák. Ugyanis ezek a szőrszálak megtapadnak a vezetékek falain majd a többi szennyeződésnek is útját állják. Majd előáll a dugulás. A hajszálakról és szőrszálakról tudni kell, hogy akár 100 év múlva sem bomlik le. Többek között ezrét is kell nagyon oda figyelni, hogy ne kerüljenek a lefolyóba, ugyanis annak csak rossz vége lehet. Szerencsénkre ma már nagyon sok praktikát ismerünk, melyekkel eljárhatunk ellenük. Többek között ilyenek lehetnek a speciális fürdőszobai lefolyószűrők. Amelyeket, ha ráteszünk a lefolyó nyílásra, akkor a szennyeződések 70-80% át kiszűri és nem engedi, hogy a vezetékekben kössenek ki.

Abban az esetben, ha már későn gondolkodtunk és a dugulás már fennáll, akkor a legerősebb fegyvereket kell bevetni. Mielőtt még szerelőt hívnánk, ajánlott egy-két házi praktikát kipróbálnunk. A felgyülemlett hajszálak ellen a legjobb, ha a sósavat vetjük be. Ugyanis ennek a vegyszernek olyan erős maró hatása van, hogy még a szőrszálakat is megsemmisíti. Viszont tisztában kell lennünk azzal, hogy csakis védőfelszerelésben és nyitott ablak mellett szabad alkalmazni, ugyanis nagyon szúrós szaga van. Fontos tudnivaló még róla, hogy nem szabad túl gyakran alkalmazni, ugyanis a csövekre is káros hatással lehet. Hiszen egy nagyon erős vegyi anyagról van szó, amely akár a vezetékeket is szétmarhatja, így nagyobb gondot okozva, mint amivel lőtte szemben álltunk.