Igen kellemetlen lehet, ha az otthonunkban található WC nem dolgozik megfelelően, ugyanis felboríthatja a mindennapi rutinunkat.

Mi állhat ennek hátterében?

Mint minden más a WC is elromolhat, elhasználódhat. A legtöbb esetben a problémát az okozhatja, hogy vagy túlcsordul a WC kagyló, vagy nem öblít rendesen. Ilyen esetekben mindenképp meghibásodással állunk szemben. Mi most abban leszünk a segítségére, hogy tudja, hogy mikor milyen lépéseket kell, hogy megtegyen annak érdekében, hogy újra megfelelően működjön a WC. Legtöbben rögtön szerelőhöz fordulnak, viszont sokszor mi magunk is megtudjuk oldani a problémát. Főként tudva azt, hogy a szerelő igen költséges és a legtöbb esetben az sem azonnal érkezik. Amikor olyan problémával állunk szemben, hogy túlcsordul a WC, akkor első amit érdemes ellenőrizni az a szelep. Sokszor itt kell keresni a meghibásodást. Ugyanis, ha nem akarjuk, hogy túlcsorduljon a WC, akkor le kell állítani a szelepet. Ez a szelep leginkább valahol a tartály alján van elhelyezve.

Mivel ezt a szelepet legtöbbször nem használjuk, így könnyen megtörténhet, hogy nem működik rendesen. Próbáljuk meg a helyére illeszteni. Leginkább úgy kerülhetjük el ennek a szelepnek az elévülését, hogy minden alkalommal, amikor tisztítjuk a WC-t akkor megcsavarjuk párszor, hogy az megfelelően működjön. Amennyiben a szelep elzárásával nem jártunk sikerrel, akkor meg kell próbálni a vízáramot. Ezt úgy tehetjük meg, hogy eltávolítjuk a WC tartáj tetejét majd leellenőrizzük az ott található gumilemezt és csapokat. Amennyiben az itt található csap nyitva van, akkor azt mindenképp zárjuk be. És ha szerencsénk van, akkor már meg is oldottuk a problémát. Leginkább a probléma abból adódik, hogy az itt található csap nem nyit és nem zár megfelelően. Amennyiben ezek után sem működik, akkor forduljon szerelőhöz.