Sok lakás esetén találkozhatunk elhanyagolt vezetékekkel. Mivel a lakás legtöbb esetben nem saját tulajdonban van, ezrét nem is szeretnénk nagyobb összeget ráfordítani.

Nézzünk pár tippet, melyek segítségünkre lehetnek

Sokan nem is gondolják, de néhány praktikával melyről azt gondoljuk, hogy hasznunkra válik, még nagyobb gondot okozunk. A vegyi tisztítószerek általában mind nagyon sokat ígérnek, de kevés, amely tényleg igazán hatásos. Nagyon sok közül, igen magas maró hatással rendelkezik, és nagy károkat okozhat a vezetékeinkben és, amennyiben a kezünkre vagy más testrészünkre cseppen akkor abban is. Általában csak egy átmeneti megoldást nyújtanak, de a problémát nem szüntetik meg. Ebből kifolyólag újra használatba kerülnek, mellyel károsítjuk a csöveket, és saját magunkat is mérgezés alá tesszük ki.

Sokkal jobb megoldásnak bizonyul a filléreket megvásárolható szódabikarbóna és ecet párosa. A vezetékek mechanikus tisztítására mindig erre alkalmas eszközöket használjuk, ugyanis a nem megfelelő eszközökkel, nagy károkat okozhatunk a vezetékeinkben. Ennek elkerülése érdekében, inkább áldozzunk rá pár ezer forintot, így a dugulást is elháríthatjuk és a vezetékekben sem teszünk kárt. Nagyon fontos, hogy mindig ellenőrizzük a vezetékek állapotát, így sok kellemetlenséget kiküszöbölhetünk. Az éves ellenőrzést legjobb, ha szakemberekre bízzuk.