A mindennapi életben nagy fennakadást okozhat, ha olyan berendezéseinkkel történik meghibásodás, melyek napi használatban állnak, illetve szükségünk van az alapvető higiéniai feltételek megtartásához.

Probléma orvoslása házilag

Zuhany

Ma már szinte minden otthonban találkozhatunk zuhannyal, melyet nagy előnyben részesítünk és használunk is rendszeresen. A magas igénybevételnek általában az szokott lenni a következménye, hogy előbb utóbb némi probléma adódik, a használatával kapcsolatban. Legtöbb esetben a dugulással kell megküzdenünk. Az effajta problémák orvoslására, semmiképp sem ajánlott a vegyszeres tisztítószerek használat. Ezek a tisztítószerek a nem megfelelő használat mellett, sokszor nagyobb gondot, okoznak a már meglévőnél. Amennyiben nem megfelelő hőfokon alkalmazzuk őket, akkor csak további lerakodásokat okozzunk a csövekben.

Továbbá azok a vegyszerek, melyek hatásosnak bizonyulnak és eltávolítsák a dugulást, azok sok esetben megrongálják magukat a vezetékeket is. Ezért ajánlottabb inkább a mechanikus eljárások ajánlása. Minden esetben mikor dugulásról beszélünk fontos, hogy semmiképp se kezdjünk neki védőszerelés nélkül. Amennyiben nem alkalmazunk védőfelszerelést, akkor könnyen fertőzést vagy sérülést szerezhetünk. Leghatékonyabban a csőgörénnyel vagy csőkígyóval járhatunk el, melyek már több méretben is beszerezhetőek.