Az eldugult lefolyók az egyik leggyakoribb háztartási problémák közé tartoznak. Továbbá mindenki retteg tőle, és mindenki legszívesebben elkerülné.

Nézzünk pár tippet:

Az egyik leggyakoribb problémaforrás a konyhai lefolyó. Néha akarva és akaratlanul is nagyobb ételmaradékok kerülnek a lefolyóba, melyeknek hosszadalmas idő kell, hogy onnan eltávozzanak. Ilyen lerakódások sokszor orrfacsaró bűzzel járnak, melyek nagyon kellemetlenek lehetnek. Nincs más teendőnk, mint hogy kicsit tudatosabban járunk el, és az oda nem illő dolgokat a kukába dobjuk. Mosogatás előtt mindig tisztítsuk meg a tányérokat a nagyobb ételmaradékoktól. Továbbá nagy segítségünkre lehetnek az erre kifejlesztett szűrők, melyek megakadályozzák a nagyobb ételmaradványok bejutását a vezetékekbe.

Szintén nagyon kellemetlen lehet, ha az otthonunkban található WC dugul el. Ennek megelőzését legkönnyebben úgy érhetjük el, ha a fürdőszobai hulladék számára elhelyezünk egy szemetest. A higiéniai termékek, a haj, a WC papír guriga ezek mind, olyan tárgyak melyek nem tudnak kellően feloldódni és dugulást okozhatnak. Ráadásul próbáljuk a WC-től távol tartani a pipere dolgainkat, mivel némely olyan apró, hogy észre sem vesszük, hogy eltűnt, csak már, ha dugulás keletkezett. A tusolóban, legtöbb esetben a haj és a szőrszállak, melyek problémát szoktak okozni.