Bár kényelmes és gyors megoldásnak tűnik az, hogy dolgokat enged le a lefolyón, ezek komoly problémákat okozhatnak a csövekben és a csatornában, ezért ne legyen lusta, az általunk felsorolt dolgokat soha ne engedje le a lefolyón, inkább vigye ki azokat a szemetesbe, mert később komoly árat fizethet a lustaságért.

Dolgok, amiket nem szabad leengedni a lefolyón

Dugulás

Az első dolog a tojáshéj. Azt gondolhatja, hogy egy zúzott tojáshéj zökkenőmentesen megy le a lefolyóba, de valójában komoly dugulást okoz. A héj éles, kemény szélei más dolgokat gyűjthetnek be, amelyek leereszkednek, és végül dugulást okoznak. Amikor a zsírt leengedi a lefolyóba, a belső csövek és az utcai csövek belsejébe tapad. Emiatt a cső idővel eldugulhat. Más olajalapú termékek is veszélyesek a lefolyó szempontjából, mint például a sütőolaj, salátaöntetek, vaj, majonéz és zsír. Ha szükséges, győződjön meg róla, hogy először kihűl a zsírt, majd dobja ki a szemétbe. A liszt vízzel koagulálódik. Ez eldugaszolja a csöveket úgy, hogy bevonja a széleket, és elkapja a többi eldobott tárgyat. Mindig dobja a lisztet, akár vízzel, akár nem, a szemétbe. Ezek azok a dolgok, amelyeket soha nem szabad a mosogató lefolyójába helyezni.

Ha leengedi a lefolyón a fel nem használt vagy lejárt gyógyszereket, akkor ezek a vegyi anyagok kiszivárognak az ivóvízbe és a környezetbe. Mindig ügyeljen arra, hogy a nemkívánatos gyógyszereket a helyi gyógyszertárban vagy rendőrségben ártalmatlanítsa, amely hozzáférést biztosít az orvosi hulladékkezelő egységekhez. Sokszor az emberek úgy mossák meg a gyümölcsüket, és elfelejtik levenni a matricát, ami a mosogatóba esik, és végül a lefolyóban végzi. Húzza le a matricákat, mielőtt megmossa a gyümölcsét és így ártalmatlanítja azt. Ezek a kis matricák nem oldódnak vízben, és eldugaszolják a csöveket, valamint a szűrőket vagy a szivattyúkat a vízkezelő üzemben, tehát sosem szabad hagyni, hogy ezek a matricák a lefolyóba kerüljenek.