Kamerás csővizsgálat során a szakemberek megállapítják, hogy a csövekben és vezetékben milyen  mértékű a dugulás és hogy az pontosan hol található, majd dugulás elhárítást követően ellenőrzik azt is, hogy mennyire volt sikeres a duguláselhárítás, hiszen a csövekben készült felvételek alapján ez is pontosan meghatározható, hiszen ahogy a problémát, úgy az eredményt is látni lehet.

Miben segítenek még a kamerás felvételek?

Kamerás csővizsgálat

A kamera felhasználható szennyvíz vezetékek teljes átvizsgálására, csőhálózatok megfigyelésére, aknák és falban lévő üregek bekamerázására, csatornákban húzódó vezetékek vizsgálatára, klíma és elszívó berendezések kamerás vizsgálatára valamint az ipari gépeket is vizsgálni lehet általuk. Amikor a kamerás csővizsgálatra kerül a sor, színes képminőségben tökéletesen látható a csövekben, a lefolyókban, az üregekben, és a gépekben található problémák is. A kamerák rendelkeznek egy távolságmérővel így a hiba helyét pontosan meg tudják határozni. A kamerás csővizsgálat során a csatornák belső felületéről és állapotáról is színes felvétel készül ezt a felvételt pedig DVD-re teszik és így adják oda a megrendelőnek a felvételt.

A kamerás felvételekkel meg lehet kapni a javítási, felújítási  kérdésekre a szükséges válaszokat, valamint a duguláselhárítás utáni ellenőrzéshez is segítséget nyújt. A kamerás csővizsgálattal ellenőrizhetőek a legújabb rendszerek és a felmerülő kivitelezési problémákat is előre fel lehet ezek által a kamerák által mérni. Igen hasznosak tehát ezek a csővizsgáló kamerák, hiszen rengeteg szempontból segítséget nyújtanak a szakembernek abban,  hogy  alapos munkát tudjon végezni a duguláselhárításkor. Duguláselhárításra beltéren és kültéren egyaránt szükség lehet, de ha alapos duguláselhárításra vágyik, akkor olyan duguláselhárító szakemberhez forduljon, aki tudja biztosítani a kamerás csővizsgálatot is.