Az otthoni vagy üzleti lefolyók figyelmen kívül hagyása számos problémához vezethet. A hulladékok komoly problémákat okozhatnak, a dugulástól a tartós kárig. A csatornáihoz való hozzáállása károkat okozhat nemcsak saját magának de szomszédainak is, ráadásul ha elhanyagolja a lefolyórendszert, abból anyagi kár is keletkezhet.

Mik a kockázatok?

Lefolyó

Ha nem gondoskodik a csatornáiról a megfelelő módon, hozzájárulhat a problémák széles skálájához. A vízelvezető rendszer az ingatlan fontos része. A vízelvezető csövek és az egész rendszer gondozásának elmulasztása végül költséges javítást igényel. Ha úgy dönt, hogy elhanyagolja a csatornáit, sokféle probléma merülhet fel. A dugulás, a repedezett vízelvezető csövek, az összeomlott csatornák, még a cső bélésén belüli egyszerű törések is komoly problémákat okozhatnak. Néhány rosszabb probléma, amely a csatornáinak gondozásának elhanyagolása után jelentkezhet: az állandó szerkezeti károsodás. Ha elhanyagolja a csatornáit, lehetséges, hogy a hulladék és a víz szerkezeti károsodást okozhat. Ez sokféle módon történhet. Például az ingatlanhoz közeli vízszennyeződés miatt penészgomba alakulhat ki az otthoni csatornákban.

Mivel a víz belép az alapjait körülvevő földbe, és elhagyja a földet, a szennyeződés megduzzadhat és zsugorodhat. Ez nyomást gyakorolhat az alapok körül. Lehetséges, hogy bizonyos problémák, például az elakadások miatt, visszakerül a hulladék a rendszeren keresztül. Ez vezethet a szennyeződések és a szennyvíz visszakerüléséhez, ami a víznyelőkből, a WC-kből és a külső csatornákból történhet. Ha azonban hulladékai hozzájárulnak egy nyilvános csővezeték eldugulásához, komoly problémákat okozhat. A hulladék, akár emberi, akár főzés során kialakult, akár bármilyen más hulladék, komoly dugulásokat okozhat. Ez nemcsak az egészséget veszélyeztetheti, hanem közvetlenül balesetet okozhat az ingatlan környékén.