Egy felmérés szerint 12 millió patkány van az Egyesült Királyságban. Sajnos a magyarországi adatokról nincs tudomásunk, de nálunk is számos megtalálható. A patkányok közül rengeteg él városokban, főleg a házak lefolyó rendszerében. Ezek az állatok nagyon károsak a csatornákra és sajnos könnyen bejuthatnak oda. A patkányok a csatornákon keresztül akár a lakásba is bejuthatnak.

A megoldás: hívjon szakembert

A csatornák és a lefolyó rendszerek tökéletes élőhelyet jelentenek a rágcsálók számára. Az étel a patkányok megjelenésének kiváltó tényezője is lehet egy csatornában. Ha egy étterem az ételt leereszti a csatornába, ez növeli a patkányok mennyiségét a lefolyó rendszerben. A patkányok azonosításának egyszerű módja az, hogy bármilyen rágott anyagot lát, például rágott papírt, élelmiszercsomagolást és műanyagot. A patkányok másik figyelmeztető jelzése lehet az ürülékük. Ezek az ürülékek nagyobbak, mint az egér-ürülék, és könnyen észlelhetők. Érdemes a fülünket is kihegyezni a patkányokra, hiszen éjszaka hallani fogja őket a padlólapok alatt vagy akár a falakon át is. Ellenőrizze a padlást is. Lehetséges, hogy a patkányok bejuthatnak akár oda is a tetőtéri lyukakon.

Az ingatlan belsejének ellenőrzése mellett azt is javasoljuk, hogy ellenőrizze az ingatlan külsejét. Miközben ellenőrzi otthona külsejét, érdemes lyukakat keresni a téglafalban. Amint azt korábban már tárgyaltuk, a csatornák és lefolyók a patkányok számára egyszerű helyet biztosítanak az életre, és sajnos a szaporodásra is. Ha a közcsatornarendszer bármilyen módon megsérül, a patkányok könnyű utat találnak a csatornába. A csatornába való belépés után a patkányok könnyen beléphetnek otthonába, ami veszélyeztetheti az ott lakók egészségét, hiszen a patkányok köztudottan terjeszthetnek különböző fertőzéseket. Érdemes tehát egy profi szakemberhez fordulni ha sejti, hogy patkányok vannak a lefolyójában, hiszen jobb előre felkészültnek lenni és hamar véget vetni a problémának.