Senki nem örül annak, ha eldugul a lefolyó, lassan vagy egyáltalán nem távozik a víz a mosdóból. A dugulás kellemetlen, idegesítő és nem utolsó sorban egészségünkre is veszélyt jelenthet a sok szennyeződés.

Tiszta lefolyó, fél egészség?

Lefolyó tisztítása

A lefolyók tisztán tartása jelentős mértékben csökkenti az eldugulás kialakulásának veszélyét. Számtalan otthoni praktikáról olvashatunk, melyek segítenek megoldani a gondot. A szódabikarbóna és ecet keverékétől kezdve, a lefolyótisztító-spirálig minden rendelkezésünkre áll. Viszont megtörténhet, hogy minden próbálkozásunk hiábavaló és bizony nem tudjuk mit tegyünk. Ez az a pillanat, mikor meg kell fognunk a telefont és tárcsáznunk kell a legközelebbi és legmegbízhatóbb szakember telefonszámát. A duguláselhárító szakember munkáját igaz, hogy meg kell fizetni, viszont sokkal hatékonyabb és biztosabb munkát tud végezni csöveinkkel, mint mi magunk. Legjobb, ha a lefolyó eldugulásának első jeleinél már hívunk egy szakembert.

Ezzel megelőzhetjük a komolyabb problémák kialakulását és azt is, hogy a dugulás nagyobb méreteket öltsön. Amikor furcsa hangokat hallunk a lefolyóból és kellemetlen szagok terjengenek, akkor már tudhatjuk, hogy esedékes egy profi lefolyótisztítás. Ez azért is fontos, mert az eldugult lefolyók miatt visszafolyhat a víz és komoly károkat tehet ingatlanunkban. Ha gyermek van a csalásban, gyakran megesik, hogy valamit beledobnak a toalettbe. Ez is dugulást okozhat. Amennyiben ilyen vagy hasonló problémák lépnek fel, igyekezzünk kikérni egy szakember tanácsát.