A sok hatékony lefolyótisztító módszer mellett sokan a vegyszerek mellett döntenek. Tele van minden bolt polca ezekkel a hatékonyságot ígérő szerekkel.

Mi a gond a vegyszerekkel?

Lefolyótisztító vegyszer

A boltban vásárolt lefolyótisztító vegyszerek jelentős része tele van olyan kémiai anyaggal, mely rendkívül káros a környezetre. Hosszabb használat esetén pedig a bennük levő maró hatású anyagok emészthetik fel a lefolyócsövek belsejét. Csőtörések, szivárgások és egyéb komoly problémák léphetnek fel. Az éveken át tartó alkalmazásuk sok veszéllyel járhat. Természetes módon is elérhetők ugyanazok az eredmények, mint a drága és káros vegyi anyagokkal. Vegyük például a szódabikarbóna és ecet vagy a borax, só és ecet keverékét. Nem károsak a természetre, nem károsítják a csöveket több év használat után sem és mégis kiválóan segíthetnek a duguláselhárításban.

Ha ezek a módszerek nem válnak be, mert makacsabb lerakódással állunk szemben, akkor még mindig ott a jó öreg csőgörény (lefolyótisztító-spirál) vagy a lefolyótisztító pumpa. Természetesen megtörténhet, hogy mi magunk minden próbálkozás ellenére sem tudjuk kidugítani a csöveket. Ekkor a káros vegyszerek helyett nyúljunk a telefonért és tárcsázzuk a legközelebbi, megbízható duguláselhárító szakembert. A boltban vásárolt vegyszerek használatával nem fogunk sokkal hatásosabb eredményt elérni. Amennyire lehetséges kerüljük az ilyen és ehhez hasonló veszélyes megoldásokat.