Sokaknak ismerős lehet az érzés, amikor egy zuhanyzás, mosogatás után nem folyik le rendesen a víz a lefolyón vagy éppen a padlóösszefolyóval akad valami probléma, amit meg kell oldani, hogy ne legyen rosszabb a helyzet.

Tartsa tisztán a padlóösszefolyóját!

Padlóösszefolyó

A padlóösszefolyó a fürdőszobai lefolyórendszer egyik legfontosabb része, eleme, egyfajta központ, ami tulajdonképpen felelős a teljes fürdőszobai rendszer vízelvezetéséért, valamint a lefolyó túlterheltsége esetén engedi a túlfolyást anélkül, hogy a csövek sérülnének, miközben a kellemetlen szagokat is elzárja. Abba az esetben tehát, ha a rendszer egyik, vagy esetleg minden lefolyójából kellemetlen szagot érzünk, ne a szag elnyomására törekedjünk, mivel ez csak tüneti, felületes megoldás lesz és a valódi probléma nem biztos, hogy megoldódik. A lefolyók helyett tisztítsuk ki a padlóösszefolyót házilag. Ezzel nem csak a kellemetlen szagokat tüntetjük el, hanem egy esetleges dugulást is megelőzhetünk. A padlóösszefolyót tisztítása egyszerű, azonban nem egy kellemes feladat. Fontos azonban megcsinálni, ha nem akarunk nagyobb problémákkal szembe nézni a lakásban.

Időnként nem árt kitisztítani a padlóösszefolyót, mivel ezzel elkerülhetjük a dugulást, és a kellemetlen szagokat is. Használjunk gumikesztyűt a művelet során. Emeljük fel a rácsot és tisztítsuk ki a szennyeződéseket az összefolyóból, majd töltsünk rá csapvizet. A feladat egyszerűbb, ha száraz az összefolyó és sokkal kellemetlenebb, ha van benne víz. A lényeg, hogyha eltávolítjuk a szennyeződéseket az összefolyókból minden kéthónapban egyszer, akkor sokkal könnyebben és egyszerűbben fog működni minden és nem lesznek kellemetlen szagok sem a lakásban. Hogyha nem szeretnénk mi magunk elvégezni a feladatot, akkor hívhatunk szakembert is, aki percek alatt megoldja majd a  problémát, a lényeg, hogy figyeljünk oda a padlóösszefolyó rendszeres tisztítására és annak karbantartására.