Miért kell előre megtervezni a lefolyó karbantartását?

Amikor átlagosan éljük a mindennapi életünket eszünkbe sem jut, hogy mi történik a csatornáinkkal. És miért is tennénk? A WC-k, mosdók és piszoárok azt csinálják, amit mindig is csináltak. Minden varázslatosan eltűnik bennük úgy, hogy észre sem vesszük.

Egy hétköznapi példa

Képzelje csak el a jelenetet. Karácsony előtt áll az utolsó pénteken, a gyerekek pedig nagyon izgatottak, mert már minden dekoráció kész van. Ön egy divatos, igényes étterem tulajdonosa. Hetekig teljesen lefoglalták az étterem körül dolgok és a karácsony előtti hajtás. A szakácsok és a pincérek készen állnak, az ételek készen vannak. Egyik céges partit szervezi a másik után, amire rengeteg pénzt költ. Ekkor kapja a hívást, amelyet egyáltalán nem vár. Eldugultak a csatornák. Az étterem hátulján található aknából szennyvíz folyik. Ön berohan az étterembe, ahol a főszakács bizonytalanul emlékezteti Önt, hogy az elmúlt néhány hónapban többször kérte, hogy hívjon valakit a csatornák karbantartásához, de hiába, mert Ön nem cselekedett.

Igen, ez valóban így volt, de akkor nem látott ebben komoly problémát, és mindenesetre sokkal fontosabb kérdésekkel foglalkozott akkoriban. Megpróbál péntek este egy csatornaszerelőt találni. Ön mindenkit felhív, de senki sem veszi fel a telefont, és azok, akik segíthetnek a szennyvízcsatorna helyrehozásában, csak késő este, vagy holnap reggel tudnak kijönni. Kétségbeesett, és ezt egy-egy szennyvíztisztító társaság hallja a hangjában. Az óradíjak gyorsan növekednek az ügyfelek kétségbeesésének függvényében. A karácsony kedvéért adjunk ennek a történetnek egy boldog véget, tehát azt, hogy egy csatornatisztítással foglalkozó cég sikeresen orvosolta a problémát. Az étterem időben megnyílik, sok boldog vendéggel rendelkezik és Ön egy nagyon megkönnyebbült és sikeres tulajdonos lesz. Az étterem csatornái sajnos időnként el fognak dugulni, ez tény. Ha önnek is van étterme vagy szállodája, akkor erre fel kell készülnie.