„Szennyvíz” minden olyan maradék víz, amely a ruhái mosásából, a WC-öblítésből vagy a mosogató elvezetéséből a csövekbe kerül. Minden ilyen folyadékot szennyvíznek neveznek, még akkor is, ha nem minden emberi ürülékből származik. Az Ön tulajdonában lévő összes szennyvíz ugyanazon az útvonalon halad át a csatorna csöveken keresztül, akár belföldi, akár kereskedelmi tulajdonból származik. Minden szennyvíz a csatornahálózatba kerül.

Miért kell azonnal eltávolítani a szennyvizet?

Szennyvízvezeték

Néhány évtizeddel ezelőtt nagyon egyszerű volt a szennyvíz kezelésének módja: az utcára dobták. Ez azonban jelentősen magas szennyezési szintet okozott, és sok embernek veszélyes egészségügyi problémája volt. A szennyvíz végül a folyókba és óceánokba kerül, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően kezeljük, hogy ne veszélyeztessük az embereket és a vízi életet. A szennyvíz kezelése segít megszabadulni a veszélyes baktériumoktól és eltávolítja a csövekbe véletlenül öblített tárgyakat, például műanyag csomagolóanyagokat, kozmetikumokat és cigarettacsikkeket. A szennyvíz kezelése időigényes folyamat, és gyakran pár napig tart. Azonban gyorsabb lehet, ha a különféle elemeket nem húzzák le a WC-n.

A szennyvízkezelés két különböző osztályba esik; szennyvízcsatornák és viharcsatornák. A viharcsatornák kevésbé szennyezettek, mert csak olyan anyagokat szállítanak, amelyek esős vagy viharos időjárás során mosódnak el a felszínről. Az egészségügyi szennyvízcsatornák azonban emberi hulladékot, mosógépekből és mosogatókból származó piszkos vizet és sok más kellemetlen anyagot tartalmaznak. Ezért rendkívül fontos, hogy a szennyvizet megfelelően kezeljék, mielőtt visszavezetnénk a folyókba és óceánokba. A szennyvíznek, különféle kezelési módokon kell áthaladnia, és át kell mennie a vízminősítésen, mielőtt visszajuttatnánk folyóinkba és óceánjainkba. A szennyvíz kezelésének folyamata számos szakaszban történik.