A WC kanyargós csatornája könnyen eldugulhat. Általában a Wc, kád és a fürdőszobai mosdó ugyanabba a csőbe ürül, így komolyabb károk is történhetnek, ha ezen a csőrendszer ezen részén történik elzáródás.

Hogyan tisztítható a WC-lefolyója?

Azt, hogy valóban a WC-lefolyója dugult el, könnyen megállapíthatjuk, ha megfigyeljük a kád lefolyóját. Amennyiben a kád vize probléma nélkül ürül, akkor tudhatjuk, hogy a WC-lefolyójában áll fenn dugulás. A dugulást a papírtörlők és más higiéniai termékek okozhatják. Ezeket igyekezzünk nem a WC-be dobni, mert kitakarításuk fáradtságos és költséges munka lehet. A kisgyermekes szülők is gyakran szembesülnek hasonló problémával, mivel a gyerkőcök számára olykor érdekes különböző tárgyakat, főleg játékokat lehúzni a WC-n. A leggyakoribb módja a WC dugulásának elhárításának a pumpa. A WC pumpa egy gumifejjel ellátott eszköz, melynek segítségével hatékonyan megszüntethető az eltömődés.

Használata egyszerű. Helyezzük a gumifejet pontosan a WC csésze alján levő lyukra és egyenletes fel-le mozgásokkal dugítsuk ki a csövet. Ismételjük ezeket a lépéseket, míg fennáll az eltömődés. A művelet közben ellenőrizzük többször, hogy lefolyik-e már a víz. Ezzel a módszerrel főleg a papírtörlők által okozott dugulás hárítható el. Komolyabb eltömődés esetén használhatunk csőtisztító spirált. Ez az eszköz igen hatékony duguláselhárításra képes. Bármely barkácsboltban megvásárolható. Amennyiben nem sikerül egyedül kidugítani a lefolyót, hívjunk egy megbízható duguláselhárító szakembert.