A csőgörény roppant hasznos acélspirál eszköz, amely segítségével megszüntethetjük a dugulásokat. Csőgörény és csőgörény között azonban hatalmas különbségek vannak, így ha saját használatra szeretnénk vásárolni, az esetben alapos megfontolásra van szükség.

Tudni kell, hogy a legolcsóbb csőgörények gyakorlatilag alkalmatlanok a dugulások megszüntetésére, így azok vásárlása egyáltalán nem javasolt. Noha egy ilyen kijelentéssel mindig óvatosan kell bánni, a tapasztalat azt mutatja, hogy a legolcsóbb csőgörények egyszerűen elcsavarodnak, eltekerednek és feltorlódnak. Gyakorlatilag mindent csinálnak, csupán a feladatukat nem látják el.

Léteznek olyan megfizethető, bár nem olcsó középkategóriás termékek, amelyek kézi erővel használhatók, rendszerint saját dobbal is rendelkeznek és nem kunkorodnak saját kényük és kedvük szerint. Ezek a csőgörények már tökéletesen alkalmasak az otthoni dugulások megszüntetésére. Általános szabály, hogy kerüljük a legvékonyabb sodronyból készült csőgörényeket; a vastagságuk legyen legalább 6 milliméteres; az alatt túlságosan lágyak, így könnyebben elhajlanak és nehezebben találják meg az utat a megfelelő irányba.