Amikor a csőgörény szót halljuk, hajlamosak vagyunk megmosolyogni kicsit a kifejezést, valóban vicces… Komolyra fordítva a témát, a csőgörény egy roppant hasznos acél spirál, amely alkalmas a dugulások azonnali és tartós megszüntetésére.

A csőgörény működésének elve, hogy a lefolyóba „beletekert” acélspirál nem csak átszakítja magát a dugulást, hanem körkörös tekeredő mozgásának köszönhetően még a szennyvízelvezető belső faláról is eltávolítja a különböző szennyeződéseket. Használatához általában két fő ajánlott, de némi gyakorlattal egyetlen ember is megfelelően alkalmazhatja.

A csőgörénnyel kapcsolatban viszont érdemes tudni, hogy a legolcsóbb kivitelben készült darabok szinte nem jók semmire; ezek inkább visszakanyarodnak, mintsem rendesen elvégezzék a feladatukat a csőben. Érdemes tehát olyan csőgörényt választani, ami megbízhatóan dolgozik, ezzel kapcsolatban kérjük ki az eladó véleményét! Arra is figyeljünk, hogy a cső vastagsága legalább 6 mm legyen! Az ennél vékonyabb acélspirálok nem lesznek elég „kemények” a bevezetés során.

Kapcsolódó tartalmak: