Az otthonunkban jelentkező dugulások sosem jönnek jókor. Ám ezt lehet fokozni azzal, ha hétvégén történik, illetve még szerelőt sem tudunk hívni. Ilyen esetekben az a legjobb, ha a saját kézbe vesszük a probléma kezelését!

Bánjunk el a dugulással!

Duguláselhárítás

Ahhoz, hogy a legrosszabb eshetőségekre is fel legyünk készülve, fontos lenne, hogy minden háztartásban alapvető kelléke legyen a fanyelű kis kézi pumpa, amely a legtöbb esetben elsősegélyként alkalmazható. Hiszen a lefolyó eldugulásánál nagyon nagy hasznát vehetjük, melyet a vákuum segítségével érhetünk el. Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy nagyon könnyű használni. A lényege, hogy a problémás területet mindig engedjük tele vízzel, majd ezt követően kezdjük el pumpálni. Viszont, ha ezzel a technikával nem értünk el megfelelő eredményt, akkor második lépésként érdemes ellenőrizzük a szifonokat is. Ám ebben az esetben már érdemes védőfelszerelést alkalmazni, mivel így elkerülhetjük a különféle fertőzés veszélyét.

A gumikesztyű alapvető kelléknek bizonyul, illetve ezen felül fontos lehet még egy vödröt és sok-sok törlő rongy is. A mosogató, vagy mosdó esetén, attól függően, hogy melyeik a problémás, már az is sokat jelenthet, ha szétszereljük és forró vízzel jól átmossuk a vezetékeket. Ugyanis így a lerakodott zsíros szennyeződések könnyebben feloldódhatnak. Viszont, ha ez követően sem érünk el 100%-os eredményt, akkor valószínűleg már a falban történt található a dugulás. Ilyen esetekben jól jöhetnek a különböző tisztítószereket, melyek erős maró hatásúk és szétmarják a falban fennakadó szennyeződést. Az általunk javasolt tisztítószer a Tiret Professional. Ez a csodaszer gél állagú, melyet kifejezetten a makacs szennyeződések ellen fejlesztették ki. Ezért is nevezhető nagyon hatékonynak. Elsősorban a szerves szennyeződésekkel száll szembe, ám, ami igazán pozitív, hogy a csövekre nincs rongáló hatással.