A mindennapi életben valljuk be, hogy igen gyakran vesszük igénybe a fürdőt, vagy az otthonunkban található különféle lefolyókat. Amely cseppet sem lepő, hiszen ezek a mindennapi teendőink részét képezik.

Mit tegyünk a komoly fennakadások ellen?

Ha az otthonunkban különféle lefolyó probléma lép fel, akkor az igen kellemetlenek nevezhető, mivel nem csak a különféle teendőinkben akadályozhat meg bennünket, de költségekkel is járva, nem beszélve arról, hogy akár a kórokozók elszaporodását is okozhatja. Amennyiben ezeket mind szeretnénk elkerülni, akkor válassza az általunk kínált filléres megoldásokat. Sokan esnek abba a hibába, hogy bármilyen probléma áll elő, akkor meg sem próbálják saját maguk megoldani, egyből szerelőhöz fordulnak. Viszont nem árt tisztában lenni azzal, hogy a legkisebb problémák elhárítása is komoly költséget vonhat maga után, nem beszélve a felfordulásról, melyet sokszor egy szerelő hagy maga után. Mi most olyan házi praktikákat szeretnék bemutatni, melyek a fürdőben és a konyhai lefolyóban egyaránt alkalmazhatóak.

Semmi másra nem lesz szükségünk csak egy nagy adag szódabikarbónára, illetve ecetre. A problémás lefolyóba helyezzük jó bőven szódabikarbónát, majd erre öntsünk kb. 2-3 deci ecetet. Ez a kettő vegyület rövid időn belül elkezd forrni, melynek hatására a lefolyóban megduzzad és a csöveken található szennyeződéseket eltávolítja. Hagyjuk így állni, kb. 20 percig, majd ezt követően jó bőven öblítsük le forró vízzel, hogy a levált szennyeződéseket eltávolítsuk a csövekből. A szódabikarbóna és az ecet nem csak a szennyeződéseket távolítja el, de a különféle bacilusokat is, mivel fertőtlenítő hatással is rendelkeznek. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a jövőben ne kelljen hasonló problémával szembe néznünk, akkor havonta legálabb egyszer alkalmazzuk a szódabikarbónát, melyhez adjunk citromlevet. Amely szintén fertőtlenítő és zsíroldó hatással rendelkezik.