Két valószínűtlen otthoni megoldás az eltömődött csatornához!

Dugulást fedezett fel a mosogató vagy a kád lefolyójában? Ne essen pánikba, ez gyakran megtörténik! Az eltömődött csatornák a háztartások többségében rendkívül gyakori előfordulásúak, bár néhányuk rosszabb, mint mások, sokuk egyszerűen javítható ezekkel az otthoni megoldásokkal. A csatornák számos különféle ok miatt eldugulhatnak.

Milyen lehetőségek kínálkoznak hirtelen?

Meglepetés! A Coca Cola vagy a Pepsi kiválóan alkalmas az elakadás elpusztítására! Mindenki hallott arról, hogy a köröm hogyan oldódik fel egy pohár kólában az idő múlásával, így a kóla vitathatatlanul jobb, mint sok kereskedelemben kapható vegyi dugulás eltávolító, mert erősen oldódik! Először is vásároljon egy két literes palackot, és hagyja, hogy szobahőmérsékletű legyen. Miután leeresztette a kólát csatornába, hagyja, hogy működtesse korróziós erejét egy-két órán keresztül, mielőtt forró vizet folyatna le utána. A kóla és a Pepsi foszforsavval van feltöltve, amely lebontja a lerakódást, amely elzárhatja a csatornákat. A foszforsav eltávolíthatja a mészkövet és más nehéz lerakódásokat is, amelyekkel a hagyományos tisztítószerek küzdenek. Ez egy hatékony és frissítő otthoni megoldás, amire nem is számított.

Ha a mosogató vagy a kád eldugult, amit egy kis Coca-Cola nem oldott meg, akkor ideje elővenni a nagy fegyvereket: a pumpát! Ez meglepetés lehet azok számára, akik csak akkor veszik elő ezt az eszközt, ha eldugult WC-vel rendelkeznek, de igen, használhatják más eltömődéseknél is bármikor. Ha a mosogató okoz problémát, akkor töltse fel félig, és ha a fürdőkádban van a dugulás, tartsa be kb. a négy vagy öt hüvelyket. Ez a módszer, bár hatásos, rendetlenséget okozhat, ezért készüljön fel mindenre! Egy másik tipp, amelyet a pumpát használatakor figyelembe kell venni az az, hogy ellenőrizze, hogy van-e benne víz. A pumpa segítségével az energia tovább adódik a csövön, hogy eloszlassa az eltömődést. Ha dugattyúja tele van levegővel, kevésbé hatásos az elvesztett energia miatt.