Hogyan válasszon szakembert az eldugult lefolyó tisztítására?

Amennyiben dugulással állunk szemben, akkor az már cseppet sem lényeges, hogy hol keletkezett, csak egy a biztos, hogy nagy kellemetlenséget okozhat az ott lakók számára. Szerencsére a legtöbb esetben nem kell rögtön szerelőhöz fordulnunk, mivel ismerünk pár jól bevált praktikát, ám ha mégis segítünk, hogy mi alapján tegyük azt.

Mikor kell szerelőhöz fordulnunk, és mi alapján tegyük azt?

Duguláselhárító

Abban az esetben, ha dugulással állunk szemben, akkor legjobb, ha elő körben mi magunk megpróbáljuk elhárítani a fennálló problémát. Véleményem szerint az egyszerű fanyelű kis kézi pumpa minden háztartás alapvető kelléke kellene, hogy legyen, hiszen legtöbb esetben lényeges megoldást jelenthet a kisebb dugulásokkal szemben. Ezen felül a pumpa használata igazán egyszerű és könnyűnek nevezhető, illetve semmilyen szaktudást nem igényel. Viszont, ha egy-két praktika, illetve a kézi pumpa használta sem hozta el a várt eredményt, akkor nincs mást tenni, mint szakemberhez kell fordulnunk. Mielőtt a rögtön első telefonszámot felhívnánk, ami a kezünk ügyébe akad érdemes egy kicsit átgondolni a dolgokat.

A legjobb választásnak az bizonyul, ha olyan szerelőhöz fordulunk, akit ha nem is személyesen, de az ismeretségi körűnkön keresztül bár hallomásból ismerünk. Továbbá az is nagyon a szakember által nyújtott szolgáltatás ára is igen mérvadó lehet. Amennyiben elkezdünk érdeklődni, akkor érdemes rögtön az elején letisztázni, hogy milyen árakkal dolgozik, illetve a kiszállási díjról se feledkezzünk meg. Ezen felül még nagyon fontos lehet az idő, hiszen ha komolyabb dugulással állunk szemben, az nagyon nagy mértékben kihathat a mindennapjainkra, így nincs időnk arra, hogy akár heteket várjunk egy-egy szerelő munkájára. Ezek mind, olyan szempontok, melyeket érdemes nagyon alaposan megvizsgálni, mielőtt lebeszélünk egy időpontot a kiválasztott szerelővel.