Hogyan tudja megvédeni otthonát az árvíztől?

Az otthona vízkárosodásának elkerülése érdekében fontos megtanulni, hogy hogyan lehet otthonát megóvni az árvíztől. Mi azt javasoljuk, hogy tegye meg a megfelelő előkészületeket, és végezze el a meg a megelőző intézkedéseket, amelyeket meg kell tenni annak érdekében, hogy megvédje otthonát az árvíztől.

Hogy jut be a víz az otthonába?

Az árvíz számos módon juthat be otthonába. Az ajtó és az ablakokon keresztüli bejutás mellett az árvíz a padló résein keresztül is bejuthat. Talán a leggyakoribb módja ennek mégis a csatorna. Az árvíz jelentős nyomást gyakorolhat a vízelvezető rendszerre, megfordítva a vízáramot, és a szennyezett víz a túlfolyó mosogatók, WC-k és mosógépek által juthat otthonába. Éppen ezért árvíz elleni intézkedéseket kell végrehajtani. Ez elsősorban azt jelenti, hogy megakadályozzuk a víz bejutását az ingatlanba. Az árvíz elleni intézkedések az első lépések otthonának védelme érdekében. Míg a lakás- vagy árvízbiztosítás fedezheti a legtöbb kárt, vannak olyan lépések, amelyeket megtehet, hogy korlátozza otthonának vízkárosodásait.

Fontos az elektromos aljzatok, biztosítékdobozok és kábelek felemelése legalább a padlószint felett 1,5 m-re. Távolítsa el a szőnyegeket, és cserélje le inkább csempézett padlóra. Az értékes vagy pótolhatatlan tárgyakat magasan tartsa, messze a földtől, lehetőleg felszerelt polcokon vagy emelvényeken. Rögzítse az elektronikus eszközöket a falakhoz, legalább 1,5 méterre a padlótól. Gondoskodjon róla, hogy otthona árvízbiztos legyen, alaposan megvizsgálva, hogy nincs-e benne gyenge pont, és minden fontos karbantartást végezzen el minél előbb. Feltétlenül azonosítsa a javítandó szivárgásokat, tisztítsa meg a csöveket a levelektől és a törmeléktől amelyek dugulást okozhatnak azokban és ellenőrizze a tetőn az esetleges gyenge pontokat vagy szivárgásokat. Ezeknek az ellenőrzéseknek az elvégzésével csökkenthető az árvíz és a vízkárosodás valószínűsége otthonában.