Az eldugult csatornák az egyik leggyakoribb probléma, és jelentős károkat okozhatnak a vízelvezető rendszerben és a csövekben. Ezért fontos tudni, hogyan lehet megakadályozni az eldugult csatornákat és visszaállítani a vízelvezető funkciókat. A lefolyócsövek szappantól, hajtól és szennyeződésektől való tisztítása jelentősen csökkentheti a csövek dugulásának valószínűségét.

Folyamatosan figyelje a lefolyócsöveket

Az egyik legjobb módja annak, hogy a vízelvezető csövek ne duguljanak el, hogy a lefolyócsöveket védőleereszteő képernyővel fedjük le. Ez könnyen megtalálható a legtöbb szupermarketben vagy barkácsüzletben, és ez nagyszerű módja annak, hogy megakadályozza, hogy a törmelék eldugaszolja a lefolyót. Miután elhelyezte a védőleeresztő képernyőt, az elkezdi gyűjteni a hajat és a szappan darabokat, mielőtt azok dugulást okoznának. Minden, amit tennie kell az az, hogy néha megtisztítja a vízelvezető képernyőt. Ezzel szemben a védőleeresztő képernyőket nagyon könnyű karbantartani és tökéletesíteni, ha elfoglalt életet él, és nem akar aggódni azon, hogy eldugul a lefolyócső.

A kis dugulások könnyen eltávolíthatók a kereskedelmi lefolyó tisztítószerek használatával. A legtöbb szupermarketben megtalálhatóak a vízelvezető tisztítószerek és ezek olyan vegyi termékek, amelyek segítenek kiüríteni a vízelvezető rendszer minden dugulását, továbbá tisztán tartják a lefolyócsövet. Néhányan úgy találják, hogy a leghatékonyabb módja annak, hogy tisztán tartsák a lefolyócsöveket a szennyeződésektől és a törmelékektől, hogy minden fürdés vagy zuhanyzás után eltávolítják a dugulást vagy a haj felhalmozódását. Természetesen ez a módszer egy kicsit több időt igényel, mint más módszerek, amelyeket megemlítünk, de még mindig nagyon hatékony lehetőség. A haja felhalmozódásának és törmelékeinek rendszeres eltávolítása segít megakadályozni a dugulást a csövek belsejében.