Hogyan oldja fel a mosogató eltömődését?

Mi a legjobb módja a mosogató feloldásához egy dugulás során? Olvasson most többet pénztárca-barát „csináld magad” megoldásainkról.

Legjobb házi tippek a mosogató eltömődésének eltávolításához

Egy kézi pumpa: Tegyen meleg vizet a mosogatóba, helyezze a pumpát a mosogató lyukára – ügyeljen arra, hogy semmi ne akadályozza azt, hogy az a mosogatóhoz ütközzön zavartalanul. Ha vannak nyitott lyukak a mosogatóban, ellenőrizze, hogy vannak-e nedves ruhával borítva. Felfelé és lefelé mozogva mozgassa a pumpát, hogy kiszívja, ami elakadt a csőben. A pumpából származó erőnek el kell távolítania minden apró akadályt. Ha tiszta a lefolyó, a meleg víz kifolyik. Szódabikarbóna és só: Távolítson el minden vizet, amely a mosogatóban van, keverjen össze 1 csésze szódabikarbónát és ½ csésze sót. Öntse ezután a keveréket a csatornába. Használjon egy kést a keverék leeresztéséhez. Hagyja a keveréket legalább 2-3 órán át állni a lefolyóban, ideális esetben egy éjszakán át, mert így sokkal jobban fog hatni. Miután ez megtörtént, öntsön forró vizet a mosogatóba.

Szódabikarbóna és ecet: Öntsön ½ csésze szódabikarbónát a lefolyóba, ezután pedig öntsön ½ csésze fehér ecetet is a csatornába – ne keverje előre össze a kettőt, mert nagyon gyorsan reagálnak, és nem lesz esélye, hogy elég gyorsan eljusson a mosogatóhoz! A keveréknek elég gyorsan hatályba kell lépnie; ügyeljen arra, hogy forrásban lévő víz kövesse ezt a keveréket. Lehet, hogy ezt a folyamatot meg kell ismételnie néhányszor, amíg a dugulás megszűnik. Ha kipróbálta a fenti javaslatokat, és a mosogató továbbra is blokkolva van, hívjon vízvezeték-szerelőt. Vannak olyan szerelők akik a nap 24 órájában elérhetők és szívesen adnak tanácsokat ebben a témában. Az eldugult mosogató igazán kellemetlen lehet, hiszen egy idő után szagos lehet, éppen ezért ha nem szeretne idáig eljutni, kezelje minél hamarabb a dugulást, és semmire nem lesz gondja.