Hogyan javítsunk meg egy sérült lefolyócsövet a föld alatt?

Sokan azt gondolják, hogy a törött lefolyócső nem nagy ügy. Kezelés nélkül azonban súlyos károkat okozhat a vízelvezető csövek rendszerében és később megterhelő lehet a pénztárcájának is. Szerencsére meg lehet javítani a törött lefolyócsövet a föld alatt, így ha van ilyen csöve, nem kell aggódnia, csak el kell végeznie javításokat még mielőtt túl késő lenne.

Hogy kell megjavítani a sérült csöveket?

A föld alatti sérült cső javításának elvégzéséhez a csövet kamerás ellenőrzéssel kezdjük. Ez segít nekünk a törött és sérült területek pontos helyének meghatározásában. Ezután behelyezzük a csövet és a javítóbetétet a csőbe, és felfújjuk, hogy a tapaszt a sérült csőszakaszhoz rögzítsük. Miután megszilárdult, eltávolítjuk a felfújható csövet a lefolyócsőből, így olyan lesz a cső, mint új korában. Az egész folyamat gyors és hatékony, és anélkül is el lehet végezni, hogy az egész rendszerre hatással lenne. Ha ez a módszer nem lenne hatékony akkor próbáljon meg egy másik folyamatot. Kezdje a törött cső megkeresésével. A törött csövek rögzítésének első lépése a helymeghatározás.

Ezt úgy tudja elkezdeni, hogy ás egy lyukat a földbe, hogy megtalálja azt a helyet, ahol a lefolyócső eltörött. Ha nem biztos benne, hogy hol van, akkor hasznos megvizsgálni a külső károsodás jeleit, például nedves foltokat. Miután feltárta és megtalálta a törött csövet, ásson további hat hüvelyket a törött cső területe alatt. Ez sok helyet fog biztosítani a javítások elvégzéséhez. A törött cső rögzítéséhez ki kell vágni a törött részt. Ehhez mérje meg a törött szakasz mindkét oldalát két hüvelykkel, és jelölje meg a csövet, hogy pontosan ki tudja vágni. Attól függően, hogy milyen anyagból készül a lefolyócső, szükség lehet speciális vágószerszámokra. Itt az ideje, hogy kicserélje a kivágott csőszakaszt egy új csővel. Mielőtt hozzáadná az új csődarabot, fontos megmérni a eltávolított csőterület hosszát, hogy könnyedén meghatározhassa a telepítendő új csődarab hosszát.