Nagyon gyakran megtörténik, hogy az ember odafigyel a lakása tisztán tartására és higiéniájára, azonban még ennek ellenére is érik meglepetések. Az egyik legkellemetlenebb eset ezek közül, amikor a lefolyókból áradó kellemetlen szag betölti a belső helyiségeket, és az ember nem tud mit tenni ellene.

Mi a megoldás a szagok ellen?

Nos, az előbbi kijelentés csak bizonyos helyetekben igaz. A helyzet az, hogy az ember megpróbálhat valamit tenni a lefolyókból áradó kellemetlen, legtöbbször csatornaszaghoz hasonlító felpárolgások ellen. Ilyenkor az erőfeszítések eredményt is hoznak, viszont sajnos sokszor csak felületi, tüneti megoldásnak számítanak, mivel a szagot a nem megfelelő szennyvízelvezetés okozza. Azonban, amikor nem erről van szó, akkor legtöbbször a dugulással kell számolnunk, és ez már sokkal jobb, hiszen itt rajtunk múlik a dolog, és egészen biztosan megoldható a probléma. Sok praktika létezik erre.

Hogyha súlyosabb eset áll fenn, akkor természetesen a szerelő alkalmazása javasolt, azonban, hogyha nem olyan nagy a probléma, akkor házi módszerekkel is meg lehet azt oldani. A legjobban bevált ilyen a szódabikarbóna és a meleg víz kombinációja, azonban a makacsabb lerakódásoknál használhatunk az üzletekben kapható vegyi tisztítószereket is. Mindenesetre, a saját egészségünk és a környezetünk megóvása érdekében a legjobb, hogyha először a természetes módszert próbáljuk alkalmazni. Ideális esetben, hogyha sikerül kitisztítani a lefolyót, akkor a kellemetlen szagok maguktól eltűnnek majd.