Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a lefolyó elduguljon?

Számtalan cikk született már arról, hogy mit kell tenni dugulás esetén. Arról azonban jóval kevesebb, hogy mit tehetünk, ha a dugulás elébe szeretnénk menni és meg akarjuk akadályozni, hogy a lefolyó elduguljon. Úgy is mondhatjuk, hogy egyfajta hiánypótló írás következik!

Ha szerencsénk van, akkor még sosem volt részünk dugulásban és csak szeretnénk megakadályozni a folyamatot, bár ez ritka, hisz a többség életében legalább egyszer találkozott már dugulással és annak kellemetlen hatásaival. Aki egyszer vagy többször átélte, az pedig egyértelműen nem akarja újra. Szerencsére van számos egyszerű praktika, ami által nagy mértékben leredukálhatja a dugulás esélyét. Nem kell semmilyen bonyolult vagy drága dologra gondolni, ugyanis ezek valóban egyszerű praktikák. Ilyen például a lefolyóba illeszthető szűrő, aminek segítségével jóval kevesebb ételmaradék, valamint kihullott haj fog a lefolyóba jutni, ezáltal kisebb eséllyel fognak dugulást okozni. Talán mondanunk sem kell, hogy néha nem árt kitisztítani a lefolyót, mivel ezáltal szintén csökkenthető a dugulás esélye. Ráadásul a lefolyó is sokkal tisztább lesz, ezáltal a kórokozóktól sem kell annyira tartani.

Különösen a WC kapcsán érdemes észben tartani, hogy nem szemetes. Tény, hogy pillanatok alatt eltűnik az ételmaradék, nagy mennyiségű WC papír és még hosszan sorolhatnánk. Azonban az is tény, hogy az idők végezetéig ezt nem lehet játszani, ugyanis egyszer csak tényleg el fog dugulni a WC. Ha szerencsések vagyunk egyedül is el tudjuk hárítani a problémát, azonban rosszabb esetben kénytelenek leszünk szakembert hívni. A másik kritikus pont, amiről sokan megfeledkeznek, a padlóösszefolyó, amit szintén érdemes bizonyos időközönként kitisztítani. Ha ezeket a jó tanácsokat megfogadja, akkor a szakember biztosan ritkán lesz vendég otthonában!