Ház eladása szeptikus tartállyal: minden, amit tudnia kell

Tudjuk, hogy egy ház eladása elég stresszes lehet, anélkül hogy további bonyodalmat okozna a szennyvíztartály részleteinek megszervezése a vevővel. Tehát annak érdekében, hogy megkönnyítsük a folyamatot, mindent összegyűjtöttünk egy helyen, amit tudnia kell arról, hogy hogyan adjon el egy házat, aminek szeptikus tartálya van.

A szeptikus tartály összes információját közölje a vevővel

Ha Ön egy szeptikus tartállyal rendelkező ingatlant készül eladni, akkor jogi kötelezettsége van, hogy írásban tájékoztassa a vevőt erről a szennyvíztartályról. Világosan meg kell határoznia, hogy hol található a szeptikus tartály, és hogy milyen karbantartásra van szükség a rendszer hatékony működése érdekében. Az is az ön felelőssége, hogy tájékoztassa a vevőt a szeptikus tartályt érintő bármilyen problémáról, de ügyeljen arra, hogy hogy az értékesítés befejezése előtt elvégezzék a javításokat. A ház eladásával kapcsolatos minden üzleti tevékenység között könnyű elfelejteni, hogy a vásárló nem tudja, hogy milyen típusú szennyvízrendszer van. A szennyvízcsatorna-rendszereknek három fő típusa létezik, és ezek mindegyike kissé eltérően működik, ezért fontos, hogy egyértelmű legyen a vevővel, hogy milyen típusú van a házban, hogy tudják, mit fognak kapni.

Emésztőgödör: ez olyan tárolórendszer, ahol összegyűlik a szennyvíz, hogy a lakásából kiürüljön. Emésztőgödrök általában régebbi ingatlanokban találhatóak meg. Szennyvíztisztító telepek: ezek a rendszerek megtisztítják a lakásából elvezetett hulladékot, biztosítva ezzel a biztonságosan távozzanak. Szeptikus tartályok: ezek a legnépszerűbb szennyvízcsatorna megoldások – különösen ha vidéki ingatlanokra kerül a sor, mivel ezek a típusú tartályok a kezeletlen szennyvíz összegyűjtésére és tárolására szolgálnak, amelyet azután teljes egészében összegyűjtnek és egy kezelő üzembe szállítanak.