Amint lassabban kezd lefolyni a víz mosogatás közben, már fogjuk a fejünk és készülünk a duguláselhárításra. Ezúttal próbáljunk ki egy speciális, kevésbé ismert, viszont annál hatékonyabb szerszámot.

Duguláselhárító ballon

Duguláselhárítás

Ez a kis szerkezet rendkívül egyszerű elv szerint működik. A ballon egyik végéhez egy vízcső van csatlakoztatva és be van helyezve az eltömődött lefolyóba. A ballon feltöltődik vízzel és így elzárja a csőrendszert. Amint elér egy bizonyos nyomás értéket, kinyílik a nyomásérzékeny szelep és erőteljes vízsugarat hoz létre. Ez elkezdi feloldani a csőben lévő dugulást. Az, hogy mikor van szükség erre a megoldásra, az helyzettől függ. Ha már nem segít a lefolyótisztító spirál sem, akkor jöhet a ballon. Azonban rendkívül fontos, hogy oda figyeljünk néhány lényeges dologra duguláselhárítás közben. A ballon használatakor ügyelnünk kell arra, hogy a csőrendszernek olyan részébe vezessük a szerszámot, melynek nincs lehetősége több irányba vezetni a vizet.

 

Amennyiben többszöri próbálkozásra sem sikerült kitakarítani a lefolyócsövet, akkor tartsuk szem előtt, hogy az erős vízsugár károsíthatja a csöveket. A duguláselhárító ballon típusának pontos meghatározása lényeges feladat. A víznyomás beállítása szintén nagy figyelmet igényel. Maga a szerszám használata egyszerű. Miután csatlakoztatva lett a víz csöve a ballonhoz, csak helyezzük a megfelelő csőbe, megfelelő mélységre. Lassan indítsuk el a vizet és ügyeljünk a biztonságra. Álljunk megfelelő távolságra, hogy véletlen se történjen baleset. Ezután a ballon elvégzi a feladatát. Szakember véleményét és tanácsát bármikor kérhetjük, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.