A kerti lefolyók megléte rendkívül hasznos lehet. Ezek a lefolyók a gondosan rendezett udvarunk padlóösszefolyói, sok kártól és gondtól megóvhat minket.

A kerti lefolyó hatékony karbantartása

Kerti lefolyó

A kerti lefolyók szerkezete rendkívül egyszerű. Fém vagy műanyag rács fedéllel ellátott lefolyó. Feladata roppant hasznos, összegyűjti az udvarban feleslegesen álló vizet és elvezeti a csatornarendszerbe. Azért, hogy hasznossága megmaradjon, szorul némi karbantartásra. Először is fontos, hogy az őszi időszak közeledtével gondoskodjunk arról, hogy ne kerülhessen lehullott levél és más olyan szennyeződés a csatornába, mely maga után vonhat egy jó kis dugulást. A kézzel elérhető helyeket időnként szintén tisztítsuk meg. Kezdjük a műveletet a rácsos fedél eltávolításával. Az elágazó csövek és a csőrendszer többi része is takarításra szorulhat.

Számos szennyeződés gyűlhet össze a lefolyóban, például levelek, kavicsok és szemét. Magas nyomással való vízbefecskendezéssel is jó munkát tudunk végezni. Az erős vízsugár megindíthatja a csövek falán lerakódott szennyeződéseket. Számos más hatékony eszköz is elérhető, mellyel hatékonyabbá tehetjük a kerti lefolyó karbantartását. Amennyiben úgy érezzük, hogy nem szeretnénk vacakolni vele vagy egyszerűen csak nem értünk hozzá, hívjunk egy ügyes és megbízható szakembert. Így kerti lefolyónk sokáig jól szolgálhat udvarunkban.