Van néhány módszer, amellyel a vízelvezető rendszereket a vízvezeték-szerelő nélkül karbantartani lehet feloldani, de ha nem sikerül, akkor mindenképp szerelőt kell hívni. De mielőtt még lehívnánk egy vízvezeték-szerelőt, itt van néhány tipp, amellyel megpróbálhatja karbantartani a fürdőszobai lefolyót. Először is ellenőrizzük a zuhany leeresztő bejáratát, néha ez a terület eldugul a hosszú haj miatt, ami megakadályozza a víz lefolyását.

Mit lehet tenni fürdőszobai lefolyó dugulásnál?

Lefolyótisztítás

Megtörténhet, hogy eltávolította a hajat a zuhany leeresztő rendszeréből, de amikor teszteli a zuhanyzót, a víz még mindig nem megy le a lefolyóba, ez lehet egy jele annak, hogy dugulás van a zuhanyzóban. Megpróbálkozhat egy dugattyúval úgy, hogy csak a zuhanyozó csatornáinak bejáratánál helyezzük el, és felfelé és lefelé pumpáljuk, ilyenkor olyan hangokat ad majd ki, mint a szívócső, ami segít eltávolítani a dugulást, ami a vízelvezető rendszerben fordult elő. Ha egy dugattyú használatával még mindig ott a dugulás, akkor próbálkozzon agresszívabb mozdulatokkal.

Tehát, ha az előző tipp sikertelen volt, és kíváncsi vagy arra, hogy mit tehet, akkor mindig próbálkozzon vegyszerekkel, amelyeket általában a szupermarketekben talál, és minden olyan üzletet, amely háztartási vegyi anyagokat értékesít. Válasszon egyet, ami a fürdőszobai zuhanyzóhoz készült, így a megfelelő terméket választja a munkához. Először a palack felét le kell tölteni a zuhany leeresztő rendszerébe, hagyja egy ideig ülni, és a vegyi anyagok azonnal felbontják a lefolyó dugulását. Körülbelül 30 perc múlva forró vizet öntsön a kémiai feloldó gélre a vízelvezető rendszerbe, ami leöblíti azt, és ezzel eltávolítja a dugulást és az áramlás a zuhanyozó csatornáiba újra zökkenőmentes lesz. Ha ez nem működött, akkor valami komolyabb gond lehet a csatornában, és eljött az ideje annak, hogy szakértőt hívjon a probléma megoldásához.