Ha a mosogatógép nem engedi le a vizet, probléma lehet a csatornával

A mosogatógép az egyik legnépszerűbb háztartási készülék, mivel kétségtelenül elvégzi helyettünk a házimunkát. Aggodalomra ad okot azonban az olyan mosogatógép, amely nem engedi le a vizet megfelelően. Ha a víz lassan folyik le, az a mosogatógép mechanikai hibát jelentheti, de általában a csövek problémáját jelzi.

Első lépésben ellenőrizze a mosogatógépet

Ha a mosogatógép nem engedi le a vizet megfelelően, akkor először végezzen el néhány fontos ellenőrzést. Az ellenőrzések megkezdése előtt kapcsolja ki a mosogatógépet. Az eldugult szűrők az egyik leggyakoribb oka annak, ha egy mosogatógép nem engedi le megfelelően a vizet. Ezt viszont meglepően könnyű ellenőrizni és javítani is. Tehát nem kell aggódnia. A mosogatógép szűrőjének ellenőrzéséhez keresse meg a mosogatógép alján található szűrőt. Három részből áll, és nagyon könnyen kihúzható vagy elfordítható. Egyszerűen távolítsa el, tisztítsa meg és cserélje ki a szűrőket a hatékony vízelvezetés fenntartása érdekében. Ha minden nap használja a mosogatógépet, akkor érdemes kb. hetente tisztítani a szűrőket.

A hulladéktömlő a mosogatógép része, amely eltávolítja a hulladékot a mosógépből. Időnként a hulladéktömlő összenyomódik vagy összecsuklik a mosogatógép mögött, és ez megakadályozhatja a szennyvíz elvezetését. Emiatt érdemes lehet elhúzni a gépet a faltól, így van hely a tömlőnek arra, hogy elvégezze a munkáját. Ha azonban a mosogatógép be van építve a konyhába, akkor érdemes felkeresni egy szakembert aki elvégzi a javítást. Ha a mosogatógép szennyvízcsöve csatlakozik a mosogató hulladéktömlőjéhez, fontos ellenőrizni, hogy nincs-e eldugulva. Ha észreveszi, hogy a víz lassabban folyik el a mosogatóvól, mint korábban, ez dugulást jelezhet. A légrés egy kicsi, krómozott henger, amely a konyhai mosogató hátoldalán található. A mosogatógép működtetésekor szánjon időt arra, hogy ellenőrizze, nem kerül-e víz a légrésbe. Ha víz jön ki belőle, akkor ez azt jelzi, hogy van egy dugulás a légrésnél.