Ha a fal nyirkos, azt okozhatja egy eldugult lefolyót is

A nedvesség nem igazán olyasmi, ami miatt a melegebb országokban élő emberek aggódnak, de ez minden bizonnyal gyakori probléma hazánkban mostanában, hiszen esős a tavasz és az ősz is. A „kedves” mérsékelt éghajlat azt jelenti, hogy nedves telek és meglehetősen párás nyaraink vannak.

Mi okozza a nyirkos lakást?

Sok ember manapság olyan házban él, amely hajlamos a nedves foltokra. A penészt gyakran megsemmisítik, vagy akár vegyszerekkel kezelik, de ennek oka elég súlyos is lehet. Az is lehet, hogy valamilyen intézkedést már megtett és még mindig előfordul a nedvesség. Ilyenkor a fal mögötti csővezeték szivároghat, és ez lehetővé teheti a víz bejutását a falüregbe vagy a vakolatba. Előfordulhat az is, hogy kis mértékben ez nem okoz sok problémát, de innen származik a nedves folt. Mivel ez a folyamat gyakran nagyon lassú, az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni, de ez csak romlik és még tovább romlik, ezért a legjobb, ha azonnal beszél egy szerelővel és megnézik, mit lehet tenni. A cső végül eltörhet és teljesen meghibásodhat, de ha ez még nem történt meg, a víz akkor is lassan és egyenletesen behatolhat és egyre több károkat okoz magának a falnak.

Ugyanakkor az eltömődött kád, zuhany vagy akár a külső lefolyó is okozhatja a víznek a csövekben ragadását, ami végül hajlamosabbá teszi a szivárgásra. Még egy apró szivárgás is nedvesedési problémát okozhat, és ha elegendő idő áll rendelkezésre, akkor a szoba falát is tönkreteheti. A szakemberek jártasak minden olyan lefolyó problémával kapcsolatban, amely a dugulás felszabadítástól a külső csatornák javításáig tart a fürdőszobák, mosdók, mosogatókagylók, WC-k és zuhanyzókig, valamint az általános vízvezeték-szerelésig tart így érdemes rájuk bízni a munkát. A készségek széles skálája azt jelenti, hogy mindent látnak és segíthetnek a vízvezeték-problémák okozta nedvesség eltávolításában.