Ha azt venné észre, hogy a víz lassan folyik le a kádból vagy a mosdóból, akkor a dugulás elhárítására használhatja, a ruhákra szánt fehérítőt is. Ezzel feloldhatja a lerakódott hajat, a zsírt és számos más anyagot.

Hogyan használjuk a fehérítőt a lefolyócsövek dugulásának elhárításához?

Fehérítő

A fehérítő használata nagyon praktikus lehet, viszont vigyázzunk, kerüljük a vele való érintkezést, mert ez irritáló és veszélyes lehet a bőrünk számára. Figyeljünk az egészségünkre, ne szagoljunk bele mélyen, és használata során, gondoskodjunk az alapos szellőztetésről is. A művelethez ajánlatos egy gumikesztyűt felvenni, amivel elkerülhetjük, hogy kezünkre kerüljön. Az se árt, ha még szemvédőt is viselünk, bár biztos elsőre túlzónak hangzik, hisz nem nagy feladatról van szó, de mégis fontos lehet, főleg ha pumpát is használunk, a fröccsenéssel bizony kerülhet belőle a szemünkbe is. Amennyiben mégis fehérítő került a szemébe, esetleg a kezére, forduljon orvoshoz. Ha már teljesen felkészültünk a feladatra, kezdjünk hozzá a munkához. Először távolítsuk el a lefolyótömlő fedelét, majd öntsük a lefolyóba a fehérítőt.

Mivel nem minden fehérítő egyforma erősséggel bír, ezért a mennyiséget nekünk kell meghatározni, javasolt ehhez elolvasni a címkéjén lévő utasítást, és ezt alapul venni. Ha beleöntöttük a folyadékot, hagyjuk 20percig hatni, ezalatt a fehérítő utat nyer magának az elzáródásnál. Az idő leteltével engedjünk rá forró vizet, hogy a csőben feloldódott anyagok teljesen távozni tudjanak. Amennyiben nem sikerült ezzel a művelettel a dugulást elhárítani, használjunk csőkígyót, mellyel áttörhetjük az eltömődést okozó anyagokat, illetve ha még ezzel sem tudtuk megoldani a problémát, kérjük egy hozzáértő szakember segítségét.