Van egy roppant egyszerű és még annál is olcsóbb eszköz, ami hatalmas segítséget jelenthet a konyhai dugulások megelőzésében. Ez a már-már túlmisztifikált megoldás a gyümölcsszűrő. Az apró műanyag tartozék lényege, hogy a lefolyó rendes szűrőjénél apróbb lyukakon keresztül ereszti át a mosogatóban lévő vizet. Így sokkal több ételmaradékot és szilárd konyhai hulladékot szűr meg, mint a nagyobb lyukakkal rendelkező rendes lefolyó szűrő.

A gyümölcsszűrő természetesen nem képes megszűrni a zsíros vizet, nem is ez a feladata. Azonban nagyon nagy segítségünkre van abban, hogy a dugulást okozó nagyobb ételdarabkákat szűrni tudjuk. Mint tudjuk, a konyhai lefolyók dugulásához általános esetben két dolog kell; zsíros szennyeződés, ami megtapad a szennyvízelvezető cső falán, illetve szilárd hulladék, ami megtapadhat a zsíros szennyeződéseken.

A gyümölcsszűrő a második feltétel megszüntetésében segít. A megoldás rendkívül egyszerű és szinte fillérekbe kerül. Ha nem szeretnénk a gumitömlővel bajlódni, ha nem szeretnénk komoly összegeket vegyszerekre kiadni, ha nem szeretnénk szakembert hívni, akkor fontoljuk meg ennek a roppant hasznos tartozéknak a rendszeres használatát!