Sokak rémálmai között szerepel az otthonában jelentkező dugulás. Amennyiben Ön is ilyen problémákkal küszködik, akkor adunk pár tippet.

Mit tehetünk ebben az esetben?

Legtöbben rögtön szerelőhöz fordulnak, viszont mielőtt mi is így döntenénk érdemes tenni egy próbát saját kezűleg. Ma már számos eszköz és praktika áll a rendelkezésünkre, melyek sikeresen elhárítják a kisebb dugulásokat. Mivel a szerelő esetén fontos figyelembe venni azt is, hogy igen költséges, illetve egyes esetekben akár naphosszakat is várhatunk a megérkezésükre. Így legjobb, ha előbb mi magunk tesszünk egy próbát. Amennyiben úgy döntünk, hogy tesszünk egy próbát, akkor az egyik legjobb eszköz erre a csőgörény. Ez a szerszám szinte minden barkácsboltban beszerezhető, akár több méretben és változatban is. A csőgörény használata nem igényel szaktudást. Tulajdonképpen egy sodronyról beszélhetünk, melyet miközben leengedünk az eltömődött vezetékbe végig tekerni kell az óramutató járásával szemben. Mindaddig kell leengednünk a vezetékbe a csőgörényt, még nem észleljük a dugulást. Amennyiben elértünk addig, akkor a sodrony segítségével azt könnyedén fellazíthatjuk.

Annak érdekében, hogy hatásosabb legyen a művelet célszerű kifelé is tekerni. Így mégtöbb lerakódást fellazíthatunk. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor legjobb jó bőven forróvízzel átmosni a vezetékeket. Viszont, ha nem jártunk 100%-os eredménnyel, akkor újra megismételhetjük ezeket a műveleteket. Majd, ha ez után sem sikerül, akkor tényleg komoly dugulással állunk szemben és akkor már érdemes szerelőhöz fordulni. Kisebb dugulások esetén hatásos lehet még a sósav, amely kis mennyiségben nem rongálja a csöveket, viszont a szennyeződéseket szépen fellazítja és eltávolítja. További bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal, mi mindig állunk a kedves ügyfelek rendelkezésére.