A legtöbbünket megtévesztik a mindennapi hirdetések melyekkel nap, mint nap találkozhatunk különböző hirdetőfelületeken, és sokszor azt hisszük, hogyha állandóan tisztítószereket öntünk a lakásunkban található lefolyókba, akkor nem keletkezhetnek dugulások. Viszont ez nagyon téves hozzáállás!

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ezeket a problémákat elkerüljük?

Amennyiben a bolti tisztítószereket pártoljuk a házi praktikákkal szemben, akkor érdemes pár tényezőt figyelembe venni ezzel kapcsolatban. Többek között a bolti tisztítószereknél az az egyik legfontosabb dolog, hogy arra mindig figyeljünk oda, hogy a megfelelően alkalmazzuk, illetve ezen felül még az is nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba azok használatát, mivel azzal is könnyedén nagyobb problémát okozunk, mint amennyit segíthetünk. Ugyanis, ha túl sok tisztítószert alkalmazzunk, akkor azzal könnyedén megrongálhatjuk a vezetékeket, illetve ezen felül még a dugulás veszélye is fennáll. Ez sokak számára meglepő lehet, ám mégis igaz, hiszen a nem megfelelően feloldódott tisztítószerek könnyedén lerakódást okozhatnak a vezetékekben. Ezért is érdemes nagyon oda figyelni pl. mosogatás közben a megfelelő vízhőmérsékletre és a mosogatószer mennyiségére.

Hiszen, ha nem megfelelő hőfokon mosogatunk nap, mint nap, akkor a mosogatószer nem oldódik fel megfelelően és ennek az lesz a következménye, hogy mind lerakódik a vezetékekben. Az otthonunkban található lefolyók életét nagyban meghosszabbíthatjuk, ha megfelelő lefolyó szűrőket alkalmazunk. Különösen a konyhai lefolyó esetén jelenthet nagy segítség, illetve a fürdőszobában a tusoló esetén. Ugyanis ezek azok a helyek, ahol nagyobb ételmaradékok, illetve szőr és haj kerülhet a lefolyóba, ha nem alkalmazunk ilyen védelmet. Erre nagyon érdemes oda figyelni, ugyanis a legtöbb dugulás ezekhez a szennyeződésekhez vezethetőek vissza.