Duguláselhárítás házi praktikák által

Otthonunkban bosszúságot okoz a tisztén tartott lakásunkban, ha mégis előfordul egy dugulás. Attól függetlenül, hogy hol történik dugulás, a lakáson belül vagy kívül. Még mielőtt szakembert hívnánk előtte próbáljunk meg otthon néhány hasznos praktikát, hátha segítségünkre válik, így nem kell egy kisebb vagyont kifizetni és a szakember megérkezésére várni akár napokat is.

Amint megtapasztaltuk a dugulást tusoláskor a zuhany rózsa fejet tegyük bele 20%-os ecetbe. Lehetőség szerint vízzel ne keveredjen az ecet, törekedjünk minél töményebb maradjon annál hamarabb kitisztítja a pici elvízkövesedett lyukacskákat. Néhány perc amíg hatni hagyjuk, tiszta vízzel átöblítjük és máris használhatjuk tovább a tusolónkat, mintha új lenne. Filléres csodaszer, az új vásárlását elhalaszthatjuk későbbre. Ha a tusoló lefolyó vagy a mosdókagyló esett áldozatul a sűrű iszapszerű makacs szennyeződésnek lassan szivárog vagy egyáltalán nem is tud távozni a víz akkor erre a célra tartott vízpumpával próbálkozzunk először.

Amennyiben ez a próbálkozás sikertelen volna akkor egy egész éjen át tartó 20%-os ecet és szódabikarbóna hatását hagyjuk érvényesülni! Mosdót le is zárhatjuk a dugójával, így a keletkezett gázok jobban kitudják fejteni a hatásukat! Újra ismételhetjük a dugulás oldását, ha nem érezzük a maradandó eredményt. Ha sikerült akkor forró vízzel öblítsük át a rendszert, hatékonyabb hosszabb távon megelőzhetjük könnyebben a lerakódásokat a szennyvízcső teljes hosszában. Megelőzhetjük a lerakódást, ha a fenti folyamatot elvégezzük akkor is, ha még nem alakult ki a végleges dugulás! Sok bosszankodástól így megkímélve magunkat. Központi lefolyóinkat is tartsuk tisztán, ne kerüljön bele fültisztító és egyéb, ami ott is eltömődést okozhat! Itt is használhatunk wc kefe és ecet kombinációt a szagtalanítás érdekében.