Dugulás a fürdőkádban

Bárhol történik dugulás otthonában, az rendkívül kellemetlen. Nem ritka, hogy fürdés után a fürdőkádból kiszállva azt tapasztalja az ember, hogy a kádból nem folyik le a víz. Ha egyetlen kád van a lakásban és mások is szeretnének fürdeni, akkor minél előbb megoldást kell találni a problémára.

Ha a fürdőkádban dugulást tapasztal, akkor minél előbb érdemes cselekedni, hogy a probléma megszűnjön. Olykor az is elég, ha a leeresztő nyílást megtisztítja. Gyakran az itt lévő szappan, hajszál és szőrszál elegy akadályozza a víz folyását. Ha ez nem válik be, akkor valami hatásosabb eszközre lesz szüksége, úgy, mint a klasszikus, jól ismert pumpa. A vákuum segítségével könnyen meglehet szüntetni az egyszerűbb dugulást. Ha ez sem válik be, akkor érdemes a csőgörényt, vagy más néven duguláselhárító spirált használni. Ha egyik sem válik be, akkor valószínűleg nagyobb a baj, mint elsőre gondolta. Ha ez így van, akkor ne kezdje el szétszerelni a szifont, mert akár komoly problémákat is okozhat ezáltal. Ha igazán nagy a baj, akkor érdemes szakembert hívni, ahelyett, hogy magánakcióba kezdene, ami igazán rosszul is végződhet. Márpedig annak igen csak borsos ára lehet.

Sokan végső kétségbeesésükben fognak egy nagy adag erős bolti tisztítót és a kád lefolyójába öntik. Ez viszont ritkán jár sikerrel, ugyanis ezeket leginkább akkor érdemes használni, amikor nincs dugulás. Ezek a lefolyótisztítók, ahogy a nevük is mutatja a lefolyó tisztítására valók, nem pedig a dugulás megszüntetésére. Ráadásul nagyon óvatosan kell bánni ezekkel az erős lefolyótisztítószerekkel, mert ha túlzásba viszi használatukat, akkor könnyen károsíthatja a lefolyócsövet. Ha sehogy sem képes megszüntetni a dugulást, akkor az a legegyszerűbb, ha duguláselhárító szakembert hív, aki szakszerű módszerekkel megszünteti még az igazán makacs dugulást is és újra használhatja fürdőkádját.